« No-Shave November»: ένα κίνημα με σκοπό

N3kaBrNt_400x400

 Νομίζω ο τίτλος σε έχει ήδη βάλει στο κλίμα, χωρίς πολλά-πολλά. Το No-Shave November, είναι ένα κίνημα που αφορά στην ευαισθητοποίηση κατά του καρκίνου. Πώς; Αφήνοντας κάτω τα ξυραφάκια για όλον το Νοέμβριο. Θα μου πεις, ναι οκ και πώς σχετίζεται το δικό μου ξύρισμα με την ευαισθητοποίηση κατά του καρκίνου; Η απάντηση είναι: απλά και πρωτότυπα.

Προς τιμήν των ανθρώπων που όταν νοσούν χάνουν τα μαλλιά τους, το κίνημα σε ενθαρρύνει να αφήσεις τις τρίχες να φυτρώσουν ελεύθερες, χωρίς κανέναν ενδοιασμό. Εσύ με το μούσι που μόλις το διάβασες, χάρηκες γιατί βρήκες μια δικαιολογία όταν σου λένε «ξυρίσου επιτέλους, για παππάς θα πας»; Μην χαίρεσαι ακόμα, γιατί υπάρχουν κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις. Ξυρίζεσαι στις 31 Οκτώβρη (μια μικρή καθυστέρηση δε θα προκαλέσει πρόβλημα) για τελευταία φορά και μετά παρατάς ξυραφάκια, αφρούς ξυρίσματος, ενυδατικές κρέμες…για όλον τον υπόλοιπο μήνα. Δεν τα πιάνεις ούτε για να τα μεταφέρεις από το super market στο ντουλαπάκι του μπάνιου. Βασικά,δεν αγοράζεις καν ξυραφάκια για το Νοέμβριο, στόχος είναι να δωρίσεις τα χρήματα που θα ξόδευες σε προϊόντα ξυρίσματος, για την πρόληψη, εκπαίδευση κι έρευνα θεραπείας του καρκίνου.

 Oι έρευνες για τη θεραπεία του καρκίνου,είναι σε πρώιμο στάδιο ή πολλές φορές μένουν στάσιμες λόγω έλλειψης χρημάτων ή επιχορηγήσεων. Παρόλο που στην Ελλάδα δεν είναι τόσο γνωστό το κίνημα, στο εξωτερικό ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι συμμετέχουν φτάνοντας τα έσοδα σε $530,163, τους συμμετέχοντες στους  8,579 και τις ομάδες στις 1936. Ωστόσο, πιστεύουμε πως είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν πρόκειται για άλλο ένα trend. Έχει καλό σκοπό γι’αυτό μην αφήσετε απλά μούσι για να ταιριάξετε με το πλήθος, αλλά για να συμβάλλετε με επίγνωση στην επίτευξη του στόχου.

  ΚΑΝΟΝΕΣ  

 1.Αρχικά, πρέπει να βγάλεις το baby face που κρύβεις κάτω από αυτό το μούσι, στην επιφάνεια. Μπορεί ξαφνικά, να σε πιάσει ένας δισταγμός ή αφού το κάνεις μια τάση να κλειστείς στο σπίτι, αλλά θυμήσου είναι για καλό σκοπό. Σκέψου ότι θα αποφύγεις και δυσάρεστες συναντήσεις αφού πλέον θα είσαι αγνώριστος. Δε βοήθησα και πολύ ε;

2. Έκανες, λοιπόν, το πρώτο βήμα και ήρθε η ώρα για τα διαπιστευτήρια. Μια φωτογραφία από το πριν και πολλές με την εξέλιξή σου…Ναι, μπορείς να τις σβήσεις μετά το πέρας της δοκιμασίας.

3. Απλό, δεν ξυρίζεσαι για τον υπόλοιπο μήνα… Γλιτώνεις και χρόνο και χρήμα!

4. Έφτασε 1 Δεκέμβρη; Σπεύσατε να ξυριστείτε- αν θέλεις σαφώς-μπορεί να σου άρεσε και να το καθιερώσεις. Είσαι πλέον ελεύθερος να αποφασίσεις για τις…τρίχες σου. Βγάλε μια φωτογραφία από το αποτέλεσμα και απολαύσε τη σύγκριση. Μπορείς να κλάψεις ή να γελάσεις…αλλά πάντα να έχεις στο μυαλό σου ότι το έκανες για καλό σκοπό.

P.s: Αν βέβαια, θέλεις να συμμετάσχεις, αλλά το εργασιακό σου περιβάλλον είναι αυστηρό, το τριμάρισμα είναι επίσης αποδεκτό. 

Αφήστε, λοιπόν, τις τρίχες σας ελεύθερες και κάντε τη δική σας δωρεά εδώ https://www.no-shave.org/ 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s