3 ροφήματα για να ζεστάνετε…τον χειμώνα

 Κρύα άκρα, κόκκινη μύτη, ροζ μάγουλα… και κάπως έτσι καταλαβαίνεις ότι σιγά σιγά έρχεται ο χειμώνας. Μαζί με τον χειμώνα έρχεται και η διάθεση για χουχούλιασμα στο σπίτι αλλά και η διάθεση να δεις ό,τι ταινία και σειρά κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Κι επειδή κι εμείς στην ίδια ακριβώς κατάσταση βρισκόμαστε το χειμώνα, βρήκαμε 3 πολύ εύκολες ζεστές συνταγές ροφημάτων για να ζεστάνουμε τον χειμώνα.

  1. Ζεστή σοκολάτα με σαντιγί και σιρόπι καραμέλας 

 Θα ξεκινήσω με την κλασική αλλά παρόλα αυτά αγαπημένη συνταγή της ζεστής σοκολάτας. Δε νοείται χειμώνας χωρίς ζεστή σοκολάτα.

Υλικά: 

  • 4 ½ φλιτζάνια γάλα
  • 250 γρ. σοκολάτα γάλακτος, σε μικρά κομμάτια
  • 50 γρ. σοκολάτα υγείας, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη

 *Για τη γαρνιτούρα θα χρειαστούμε: σαντιγί και σιρόπι καραμέλας.

 Εκτέλεση: 

Η εκτέλεση είναι πολύ απλή. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα να βράσει. Έπειτα προσθέτουμε τη σοκολάτα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για 10′ μέχρι να πάρει μια ακόμη βράση. Μπορείτε να γαρνίρετε με σαντιγί και σιρόπι καραμέλας ή και σοκολάτας. Έτοιμο!

 images

2. Irish coffee 

Ξέρω ότι πολλοί από σας δεν μπορείτε να αποχωριστείτε τον καφέ. Οπότε αυτή η συνταγή είναι για σας…

Υλικά:

  • 150 γρ. καφέ φίλτρου
  • 1 φλυτζάνι νερό
  • 2 κ.γ μαύρη ζάχαρη
  • κρέμα σαντιγί
  • 60ml ουίσκυ

 Εκτέλεση:

Σε ένα γυάλινο ποτήρι (κατά προτίμηση σαν το απεικονιζόμενο) ρίχνουμε το νερό το οποίο έχουμε πρωτίστως ζεστάνει. Αφήνουμε να ζεσταθεί το ποτήρι και χύνουμε το νερό. Βάζουμε στο ποτήρι λίγο ουίσκι κι ανακατεύουμε με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τον καφέ και ανακατεύουμε καλά. Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα σαντιγί και είμαστε έτοιμοι.

Irish-Coffee-cropped

 3. Αρωματισμένο κρασί 

Για όσους θέλουν ένα πιο αλκοολούχο ρόφημα, έχουμε την καλύτερη λύση. Ζεστό κόκκινο κρασί με πορτοκάλι και κανέλα.

 Υλικά

  • (1 μπουκάλι) κόκκινο κρασί
  • 2 πορτοκάλια
  • ½ φλ. μαύρη ζάχαρη
  • 8-10 γαρύφαλλα
  • 2 ξυλάκια κανέλας

 * προαιρετικά ¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ

 Εκτέλεση: 

Στύβουμε τα πορτοκάλια και κρατάμε τις φλούδες. Μπήγουμε τα γαρύφαλλα στις φλούδες και τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το κρασί, τον χυμό πορτοκαλιού και τα ξυλάκια κανέλας. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά κι ανακατεύουμε απαλά προσθέτοντας σταδιακά τη ζάχαρη. Μόλις λιώσει όλη η ζάχαρη βγάζουμε από τη φωτιά, χωρίς να έχει βράσει το κρασί και είναι έτοιμο. Μπορείτε να το σερβίρετε με μια φέτα πορτοκάλι ή ένα ξυλάκι κανέλας.

Cinnamon-Orange-Mulled-Wine-5

*Σπεύσατε στην κουζίνα! 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s