5 αλήθειες για τις ανθρώπινες σχέσεις

Πόσους ανθρώπους συναντάμε κάθε μέρα; Με πόσους ανθρώπους, φίλους μας , πρόσωπα από την οικογένειά μας, ο ερωτικός μας σύντροφος, συναναστρεφόμαστε καθημερινά; Και από τον κάθε ένα ξεχωριστά μαθαίνουμε και κάτι διαφορετικό. Ακόμα και από κάποιον πού δεν ξέρουμε προσωπικά από μια κουβέντα του μπορούμε να εκλάβουμε κάτι βαθύτερο. Και από όλα αυτά μπορούμε και συμπεραίνουμε κάποιες γενικές αλήθειες για τις ανθρώπινες σχέσεις:

  1. Όσοι είναι δίπλα σου στα δύσκολα, αυτούς να εμπιστεύεσαι και να στηρίζεσαι. Στις χαρές είναι πάντοτε όλοι στο πλάι σου, αλλά τι γίνεται όταν τα πράγματα δεν σου πάνε όπως τα ήθελες;
  2. Κάποιοι θα φύγουν και κάποιοι θα έρθουν με κάθε αλλαγή στη ζωή μας. Πολλές φορές συνηθίζουμε τον άλλον με κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Και λέγοντας χαρακτηριστικά εννοούμε τον ελεύθερο χρόνο , τις ασχολίες , ακόμα και τον τόπο διαμονής. Όταν αυτά τα χαρακτηριστικά αλλάξουν και μειωθεί ο ελεύθερος σου χρόνος και οι βόλτες, αλλάξουν οι ασχολίες σου, κάποιοι θα ενοχληθούν , δεν θα καταλάβουν και θα φύγουν, ενώ άλλοι θα έρθουν επειδή μπορεί πλέον να ταιριάζουν καλύτερα αυτά τα λεγόμενα »χαρακτηριστικά» σας.
  3. Κάποιες σχέσεις έρχονται απλά για να γίνουν και άλλες για να σου γίνουν μάθημα. Μαθαίνουμε να ελέγχουμε τον εαυτό μας και να είμαστε περισσότερο επιφυλακτικοί με τους άλλους. Ακόμα και από μια ερωτική μας απογοήτευση γινόμαστε πιο δυνατοί και καταλαβαίνουμε πια ότι δεν ζούμε στο παραμύθι που θα θέλαμε.
  4. Πολλοί θα σε πλησιάσουν επειδή δεν έχουν άλλη επιλογή. Ακούγεται σκληρό αλλά συμβαίνει. Και πιο πολύ ισχύει σε »φιλικές» σχέσεις. Φίλοι που απλά θέλουν μια παρέα, έχουν ανάγκη από έναν φίλο και πλησιάζουν μέχρι να βρουν κάποιον άλλον, πιο στα μέτρα τους φίλο/η.
  5. Τέλος, θα σου φερθούν όπως εσύ τους επιτρέψεις. Βάλε τα όρια σου και μην επιτρέπεις να σου συμπεριφέρονται με τρόπο που σε μειώνει. Και αυτό είναι καλό να γίνεται από την αρχή. Μη φοβάσαι ότι θα γίνεις ο κακός της υπόθεσης. Σεβασμός λέγεται και είναι στο χέρι σου!

filoi-630x605

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s