Ιδέες για γυναικεία τατουάζ και η σημασία τους

Με μια μικρή αναζήτηση της λέξης »tattoo» ή »τατουάζ» στο google, θα βρείτε πολλά σχέδια, σε διαφορετικά μεγέθη κι αυτό γιατί η τέχνη του τατουάζ γίνεται όλο και πιο δημοφιλής. Αν ψάχνετε και εσείς το ιδανικό τατουάζ που θα σας ταιριάζει τότε καλό είναι να μην περιοριστείτε μόνο στο διαδίκτυο γιατί πολύ πιθανόν να επιλέξετε κάτι πολυφορεμένο. Συζητήστε το με τον tattoo artist και καταλήξτε σε κάτι που σας χαρακτηρίζει περισσότερο. Πίσω,όμως, από τα περισσότερα τατουάζ κρύβεται από πίσω μια ιστορία, ένα συναίσθημα, ένας συμβολισμός. Ποιοι είναι αυτοί οι συμβολισμοί;

Aστέρι : »Ταξίδεψε για το φεγγάρι, ακόμη και αν αποτύχεις θα έχεις προσγειωθεί ανάμεσα στα αστέρια». Tα αστέρια είναι σύμβολο λάμψης και επιτυχίας. Είναι μια υπενθύμιση πως ο,τιδήποτε κι αν κάνεις πρέπει να το κάνεις όσο καλύτερα μπορείς.

large

Άπειρο: Ένα μαθηματικό σύμβολο που δε χρειάζεται να είσαι ξεφτέρι στα μαθηματικά για να αντιληφθείς τη σημασία σου »για πάντα». Μπορεί να αναφέρεται στο για πάντα χρονικά, η αιώνια ζωή ή και στην αιώνια αγάπη. Εσύ διαλέγεις.

large

 Πουλιά: Αυτό που θυμίζουν αρχικά τα πουλιά είναι ελευθερία, γιατί μπορούν να πετάξουν σε κάθε γωνιά της γης. Τα πουλιά, ωστόσο μπορούν να σημαίνουν και αγάπη, δύναμη και πνευματικότητα.

large (1)

Βέλος: Πολεμικό σύμβολο. Συμβολίζει τη δύναμη, άμυνα και την προστασία. Τα δυο βέλη σε αντίθετη κατεύθυνση συμβολίζουν τον πόλεμο, ενώ 2 σταυρωμένα βέλη τη φιλία.

large (1)

Φτερό: Σύμβολο της αγνότητας και της ελευθερίας που έχει ένα πουλί όταν πετάει.

large (2)

Φιόγκος: Όταν προσπαθείς να μην θυμηθείς κάτι υπάρχει αυτό το κόλπο που δένεις ένα κορδόνι γύρω από το δάχτυλό σου. Ο φιόγκος συμβολίζει τη μνήμη ή την ανάμνηση. Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν το τατουάζ φιόγκο για να τους θυμίζει κάποιο αγαπημένο πρόσωπο που δε βρίσκεται στη ζωή.

large (2)

Ονειροπαγίδα: Προέρχεται από τον αμερικάνικο πολιτισμό. Είναι η παγίδα των κακών ονείρων και επιτρέπουν μόνο στα καλά όνειρα να μας πλησιάσουν.

large (3)

Πατουσάκια: Τατουάζ για ζωόφιλους. Τα πατουσάκια του σκύλου συμβολίζουν υπερηφάνεια και δύναμη, ενώ της γάτας εξυπνάδα και πονηριά. Και τα 2 ωστόσο, δείχνουν αγάπη προς τα ζώα.

large (4)

P.S: Love, Live and Taste your Life

Σχολιάστε