3 εύκολα επιδόρπια για απρόσμενους επισκέπτες

Κι εκεί που κάθεσαι αραχτή/ος στον καναπέ, χτυπάει το τηλέφωνο και σε ενημερώνουν ότι έρχονται επίσκεψη γιατί σε πεθύμησαν. Oops! Συναγερμός. Και τι θα τους τρατάρεις;; Ηρέμησε… Έχουμε τη λύση και σου αποκαλύπτουμε 3 πολύ εύκολα γλυκά της τελευταίας στιγμής.

Σοκολατάκια με ταχίνι: 

  • 3 ουγκιά γλυκόπικρη σοκολάτα , λιωμένη
  • ½ φλιτζάνι ταχίνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φυτικό λάδι ¼ φλιτζάνι μαύρο άγριο ρύζι

Οδηγίες: 

Τοποθετήστε ένα ταψί στο ψυγείο και αφήστε το μέχρι να ψυχθεί. Ανακατέψτε τη σοκολάτα με το ταχίνι,  τη ζάχαρη , και το αλάτι σε ένα μπολ και αφήστε το μέχρι να σφίξει , περίπου 15 λεπτά . Εν τω μεταξύ , ρίξτε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και μαγειρέψτε το ρύζι , ανακατεύοντας συνεχώς . Μετά από περίπου 1 λεπτό θα αρχίσει να φουσκώνει και να ανοίγει , αποκαλύπτοντας το μαύρισμα στο εσωτερικό του κόκκου . Μόλις ανοίξουν όλα , μεταφέρετε τα γρήγορα σε χαρτί κουζίνας. Αφήστε τo να κρυώσει (το ρύζι θα πρέπει να είναι πολύ τραγανό Αν υπάρχουν σπόροι λαστιχωτοί , ξεκινήστε από την αρχή ) .

Πάρτε το μίγμα σοκολάτας με το κουταλάκι του γλυκού και σχηματίστε μικρές μπάλες .Καλύψτε τα με το ρύζι και τοποθετήστε τα στο παγωμένο ταψί . . Αφήστε τα 10 λεπτά και είναι έτοιμα για κατανάλωση! 

TahiniTruffles

*Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ρύζι με τρούφα, καρύδα ή ό,τι άλλο θέλετε.

Γλυκό με γιαούρτι και γλυκό κουταλιού

Υλικά:

  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1κ. στραγγιστό γιαούρτι
  • Χυμό από μισό λεμόνι ή πορτοκάλι και το αντίστοιχο ξύσμα
  • 1 πακέτο μπισκότα Digestive
  • Γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας σας

Εκτέλεση:

Βάλτε τα μπισκότα στο μπλέντερ και θρυμματίστε τα. Τα μοιράζετε σε μπολ ή σε τέσσερα μεγάλα ποτήρια κρασιού (ή σε 6 μικρότερα μπολάκια). Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι και το ζαχαρούχο γάλα και προσθέτετε σταδιακά το ξύσμα και τον χυμό, ανακατεύοντας πολύ καλά.

Μοιράζετε το μείγμα στα μπολ ή στα ποτήρια πάνω από το μπισκότο. Αν έχει περισσέψει μπισκότο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για γαρνίρισμα. Βάζετε τα ποτήρια στο ψυγείο για λίγη ώρα μέχρι να κρυώσουν.
Σερβίρετε ρίχνοντας πάνω από το κάθε ποτήρι μια μεγάλη κουταλιά από το αγαπημένο σας γλυκό κουταλιού και…. voilaaa!

glyka_paidia_590_b

Γρήγορη μους σοκολάτας

Υλικά
για 5 άτομα
5 αυγά
120 γραμμ. ζάχαρη
200 γραμμ. κουβερτούρα 50-55% κακάο
100 γραμμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι το μείγμα να ασπρίσει. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας ελαφρώς. Ενσωματώνουμε το μείγμα των αυγών. Σερβίρουμε τη μους σε ποτήρια ή σε ένα μεγάλο μπολ. Βάζουμε στο ψυγείο και την αφήνουμε για τουλάχιστον 2 ώρες πριν σερβίρουμε. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε κάποιο σιρόπι της αρεσκείας σας ή να γαρνίρετε με ξηρούς καρπούς.
moyd

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s