Πως να πετύχω τους στόχους μου!

Όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτου ηλικίας θέτουν στόχους στη ζωή τους, λίγο περισσότερο τα νέα παιδιά που είναι γεμάτα όνειρα και όρεξη για ζωή. Πολλές φορές νιώθουμε ότι δεν μπορούμε ή ότι δεν μας δίνεται η ευκαιρία να εκπληρώσουμε τους στόχους μας ή ένα μέρος τους.

Όπως σε κάθε ζήτημα, έτσι και σε αυτό, υπάρχει μία προϋπόθεση  ώστε να πραγματοποιήσεις τους στόχους σου: Να έχεις αυτοπεποίθηση. Είναι ότι πιο σημαντικό μπορείς να έχεις σαν προσωπικότητα. Έχοντας αυτοπεποίθηση κερδίζεις τα πάντα. Δεν το βάζεις κάτω ,ξέρεις ότι αξίζεις και συνεχίζεις ξεχνώντας κάθε πιθανή αποτυχία. Ένας τρόπος για να γίνει αυτό είναι το να είσαι κοινωνικός. Γνώρισε κόσμο. Το να είσαι κοινωνικός δεν έχει μόνο αποτελέσματα στην προσωπικότητά σου αλλά είναι και θέμα επιβίωσης. Κανένας άνθρωπος δεν θέλει να είναι μόνος του. Κράτα κοντά τους φίλους σου και την οικογένεια σου και απευθείας αυτό θα σου προσφέρει το αίσθημα της ασφάλειας και της πληρότητας και θα είσαι έτοιμος να κάνεις πράγματα για σένα.

Ένας καλός τρόπος για να πραγματοποιήσεις τους στόχους σου είναι να τους καταγράψεις σε μια λίστα. Αρίθμησέ τους και τοποθέτησέ τους ύστερα με σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με τα δικά σου δεδομένα. Έχε αυτή την λίστα καθημερινά στο πρόγραμμά σου και στο μυαλό σου. Για κάθε στόχο βάλε ένα χρονικό όριο και κάνε ότι μπορείς να μην το ξεπεράσεις. Και μην ξεχάσεις να έχεις πάντοτε ένα πλάνο για το τι πρόκειται να γίνει, μια δική σου πρόβλεψη για την τροπή των πραγμάτων και πιθανών εμποδίων που μπορεί να βρεθούν στο δρόμο σου και βρες λύσεις. Τέλος, όταν πραγματοποιείς σιγά-σιγά έναν-ένα στόχο, σβήστον από τη λίστα. Και να θυμάσαι: Οι στόχοι μοιάζουν με τα αρχιτεκτονικά σχέδια—απαιτείται δουλειά για να υλοποιηθούν!

1bfffa0d2854e369bf419b2d07e68505_XL

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s