Αντιμετώπισε το άγχος με 5 τρόπους

Στην καθημερινή μας ζωή, συχνά ερχόμαστε αντιμέτωποι με καταστάσεις που μας προκαλούν άγχος.Το άγχος είναι μια φυσιολογική σωματική και ψυχική αντίδραση σε μια απειλή η σε μια αίτηση για την αντιμετώπιση απαιτητικών καταστάσεων. Όταν κάποιος άνθρωπος νιώθει στρες το σώμα του είναι σε ένταση και ο εγκέφαλος του πυροδοτείται από πολλαπλές σκέψεις. Ο κάθε άνθρωπος εκτίθεται καθημερινά σε στρες καταστάσεις. Το στρες μάλιστα μπορεί να είναι και θετικό – το λεγόμενο ευ στρες – όταν ο άνθρωπος καλείτε να το αντιμετωπίσουμε σπάνια (ή μόνο μερικές φορές) και σε περιορισμένο βαθμό. Σε αυτή την περίπτωση λειτουργεί σαν καταλύτης και τον ενεργοποιεί για να αντεπεξέλθει στις όποιες καταστάσεις. Όσο πιο συχνό και έντονο είναι το στρες, τόσο πιο δύσκολο είναι να αντιμετωπιστούν οι καθημερινές υποχρεώσεις. Εμείς σας προτείνουμε κάποιους πρακτικούς τρόπους ώστε να αντιμετωπίσετε εύκολα και γρήγορα το άγχος.

  1. Γελάστε: ένα από τα καλύτερα αγχολυτικά. Το γέλιο διώχνει το άγχος. Τα αστεία, τα ανέκδοτα, μια ευχάριστη ταινία στην τηλεόραση, μια κωμωδία στον κινηματογράφο, τα κόμικς, ευχάριστα ομαδικά κοινωνικά παιχνίδια (πχ. η παντομίμα) αποτελούν έξυπνα και ευχάριστα διαλείμματα από τη σκληρή πραγματικότητα.
  2. Η συζήτηση διώχνει το άγχος, βοηθά και δίνει λύσεις: το πρόβλημα γίνεται μικρότερο και ελαφρύτερο όταν το μοιράζεστε με κάποιον άλλο.
  3. Φυσική Άσκηση και καθαρός αέρα διώχνουν το άγχος. Η άσκηση και μάλιστα στο ύπαιθρο βοηθούν τόσο το σώμα, όσο και το πνεύμα. Κολύμπι, ποδήλατο, ποδόσφαιρο, χορός, εκδρομές, … ότι σας αρέσει.
  4. Το σεξ διώχνει το άγχος. Μην χάνετε ποτέ καμία ευκαιρία να απολαμβάνετε ερωτικά τον ή την σύντροφό σας. Η χαλάρωση μετά το σεξ είναι ένα ισχυρό τονωτικό που στηρίζει τον οργανισμό για αρκετές ώρες ή και μέρες.
  5. Αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου.  Κάτσε και σκέψου τα σημαντικά για σένα πράγματα, θέσε στις προτεραιότητες σου, δώσε χρόνο «για σένα» και μάθε να λες όχι σε ότι σου ρίχνει την ενέργεια. Φρόντισε τον εαυτό σου με αγάπη και στοργή.

img001 work-stress

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s